Podręcznik Electrolux Efc 959 to kompendium wiedzy, które pozwala Ci szybko i łatwo poznać podstawy obsługi sprzętu. Zawiera informacje dotyczące wszystkich funkcji urządzenia, w tym czyszczenia, ustawień, programów i nie tylko. Aby skorzystać z tego podręcznika, należy najpierw przeczytać wszystkie instrukcje, aby mieć pewność, że wszystko jest poprawnie skonfigurowane. Po uzyskaniu wystarczającej ilości informacji możesz rozpocząć korzystanie z podręcznika, aby uzyskać szczegółowe informacje na temat wszystkich funkcji urządzenia. Możesz także znaleźć wskazówki dotyczące utrzymywania urządzenia w dobrym stanie, a także porady dotyczące odpowiedniego korzystania z niego.
Ostatnia aktualizacja: Jak korzystać z podręcznika Electrolux Efc 959
Witamy
Gratulujemy wyboru piekarnika parowego! Niezależnie czy jest to nowy zakup, czy używasz piekarnika parowego od pewnego czasu, wykorzystanie pary do pieczenia to doskonały pomysł. Choć o zaletach tej metody przekonasz się osobiście, chcielibyśmy pokazać Ci, dlaczego para doskonale sprawdza się podczas przyrządzania wszystkich potraw – poczynając od tych codziennych, poprzez przekąski i brunche, a kończąc na uroczystych kolacjach.
Witamy w świecie pary!
Różne rodzaje pary
Warto również wiedzieć, że piekarniki parowe Electrolux oferują możliwość wyboru różnych funkcji (stopni pary): Gotowanie na parze, Duża wilgotność, Średnia wilgotność oraz Mała wilgotność. Ogólnie rzecz biorąc, poszczególne funkcje są przeznaczone do przyrządzania następujących rodzajów potraw:
– Funkcja „Gotowanie na parze” pozwala przyrządzać zdrowe i pełne smaku potrawy. Idealnie nadaje się do delikatnego gotowania takich produktów, jak warzywa, ryż, kuskus czy owoce morza (ryby, małże i krewetki).
– Funkcja „Duża wilgotność” łączy działanie gorącego powietrza i pary w celu pieczenia delikatnych potraw. Jest idealna do przyrządzania delikatnych potraw, takich jak sosy, tarty, terriny i ryby.
– Funkcja „Średnia wilgotność” łączy działanie gorącego powietrza i pary na potrzeby delikatnego duszenia. Idealnie nadaje się do przyrządzania duszonych mięs i pieczenia ryb, a także do wypieku chleba i słodkich ciast.
– Funkcja „Mała wilgotność” łączy działanie gorącego powietrza i pary z myślą o soczystych i jednocześnie chrupiących potrawach. Jest idealna do pieczenia mięs, drobiu, ryb, zapiekanek, casserole i warzyw, a także do wypieku pasztecików, babeczek i herbatników.
Czytaj więcejProblem:
- Jak korzystać z różnych poziomów pary w piekarniku
Dotyczy:
- Piekarnik SteamPro
- Piekarnik SteamBoost
Rozwiązanie:
1. Istnieją 4 różne poziomy pary:
- Niska wilgotność
- stosować do: delikatnych steków, chrupiącego chleba
- Wilgotność średnia
- używać do: gulaszu, zapiekanek i zapiekanek
- Wysoka wilgotność
- używać do: kremu, flansów i serników
- Pełną parą
- stosować do: ryżu, ryb gotowanych na parze i drobiu
Zapoznaj się z pełnym opisem w instrukcji obsługi dostarczonej z urządzeniem. Pobierz instrukcję obsługi.
Akcesoria oraz środki do konserwacji piekarników parowych znajdziesz w naszym sklepie internetowym
Zamów wizytę serwisową
W celu zgłoszenia urządzenia do naprawy, przejdź do strony Serwis.
Części zamienne i akcesoria
Znajdź oryginalne części zamienne do swojego urządzenia w naszym sklepie internetowym i zamów je prosto do domu.
Napisz opinię
Twoja opinie jest dla nas ważna. Pomóz nam udoskonalić nasze urządzenia.
Problem
- Jak korzystać z kamery CookView®?
Dotyczy
- piekarnik Electrolux CombiSteam Pro Smart
Rozwiązanie
1. Podczas procesu pieczenia znajdź ikonę aparatu na ekranie i kliknij go, aby zobaczyć podgląd na żywo potraw w piekarniku.
- Kamera jest zintegrowana z uchwytem piekarnika.
Zamów wizytę serwisową
W celu zgłoszenia urządzenia do naprawy, przejdź do strony Serwis.
Części zamienne i akcesoria
Znajdź oryginalne części zamienne do swojego urządzenia w naszym sklepie internetowym i zamów je prosto do domu.
Napisz opinię
Twoja opinie jest dla nas ważna. Pomóz nam udoskonalić nasze urządzenia.